utorok 1. mája 2018

LETNÝ TOP


LETNÝ TOP
Táto priadza ma oslovila svojim dutinkovým spracovaním, trblietavým efektom, elasticitou a melírom. 
Materiál: 2 klbká Fashion Batiko Sun od fy Schachenmayern, 82% bavlna, 18% polyester, 
ihlice č. 7, značkovače, 
Veľkosť : 36-38, XS - S 
Vzory: 1 riadok hladko, 1 riadok obrátene, striedame stále dookola počas pletenia sedla, 10 očiek hladko , 10 očiek obrátene pletieme stále dookola na trupe, I -  cor ukončenie práce.
Vzorkovník : 10 x 10 cm ´= 13 očiek x 20 riadkov 
Postup: Top je pletený zhora od krku, raglánom.
Na ihlice č. 7 naberieme 50 očiek . V 1. riadku pridáme rovnomerne 8 očiek, pletieme hladko. Spojíme do kruhu.  2. riadok pletieme obrátene. V 3. riadku pridáme rovnomerne 8 očiek - opäť pletieme hladko. 4. riadok upletieme obrátene. Na ihlici máme 64 očiek, ktoré si označovačom rozdelíme následovne  21 očiek ZD, 11 očiek rukáv, 21 očiek PD, 11 očiek rukáv. 
Raglánové rozširovanie pletieme následovne: v každom druhom riadku pridávame pred značkovačom a za značkovačom po jednom očku , t.z. pridáme 8 očiek.
Sedlo pletieme vrúbikom, t.z. jeden riadok hladko, jeden obrátene. Aby sme sa nepomýlili v raglánovej línii, pridávame vždy keď pletieme hladký riadok. Upletieme 28 riadkov. Technikov I-cor uzatvoríme očká na rukávoch a pokračujeme v pletení PD a ZD. Dva riadky som uplietla hladko a pokračovala vzorom  10 očiek  hladko a 10 očiek obrátene stále nad sebou. Upletieme 42 riadkov a prácu opäť ukončíme technikou I - cord. 

Klbká nájdete tu: https://www.klbkovlny.sk/produkt/batiko-sun/
Techniku I - cord : https://www.youtube.com/watch?v=rUdQu18p4AU








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára