piatok 4. mája 2018

Ako som testovala ponožkové ihlice addiCraSyTrio :-)

Včera na pletacom klube sme okrem  časopisov a kĺbiek obdivovali aj  nové ihlice na pletenie ponožiek od fy addi. Nakoľko sú ponožky mojou srdcovkou, hneď som si jedny kúpila. Vyskúšala som viacero druhov ponožkových ihlíc, od rôznych výrobcov. Tieto ma oslovili najviac. Prečo?  Ide o spojenie ponožkových a kruhových ihlíc.
Obal: Ihlice sú zabalené v úhľadnej krabičke s podrobným foto návodom na použitie a odkazom na YuoTube videa ako ihlice použiť, čo pri ihliciach od iných výrobcov chýba. 
Zloženie: Ide o unikátnu trojdielnú sadu ihlíc zložených  z dvoch pevných kovových špičiek, spojených krátkym flexibilným lankom. Na ihlici je viditeľne označené hrúbka ihlice. Jeden koniec ihlice je viac zabrúsený aby sa lepšie naberali očká, druhý koniec je viac zaoblený, zabezpečuje nebolestivý posun ihlice palcom pravej ruky.
Práca: Pracujete len s tromi ihlicami, na rozdiel od klasických, kde ich máte počas práce päť. Očká sú rozdelené na dve ihlice a tretia je pracovná. Nehrozí riziko spadnutia očiek z ihlice či pretočenia očiek s ihlicou , ako sa to stáva najmä začínajúcim pletiarkám. Práca na týchto ihliciach je pohodlnejšia a rýchlejšia.  Ihlice sú vhodné aj na tie najmenšie projekty akými sú ponožky, lemy rukávov, hračky, detské oblečenie, rukavice, oblečenie na hračky.
Ergonómia: pracujeme rukami, ihlice držíme v prstoch, zápästia a lakte  sú odľahčené, ruky máme voľne pri tele, čím sa znižuje  riziko únavy.
Vrelo odporúčam všetkým, ktoré sa venujú pleteniu ponožiek, či iných malých projektov.
Ihlice a priazu zakúpite tu: https://www.klbkovlny.sk/produkt/cashmere-16-fine/
Návod na prácu s ihlicami tu : http://www.addi.de/en/knitting-instructions/
Video návod: https://www.youtube.com/watch?v=3vFXr0rPQPA
Návod na bezprstové rukavičky tu: https://vlnenesestry.blogspot.sk/2016/10/daenerys.html





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára